2017-05-07

Ingen rök utan eld


Redan långt ifrån La Stada ute på Närkeslätten kunde man se en rökpelare som steg upp och la sig som en lång svans mot de blå bergen. På bilradion fick vi höra att det var bilverkstaden på Rejmes som brann våldsamt. Och jag som just blivit offererad ett fördelaktigt kamremsbyte där. Tur att jag inte accepterade!


Rökmolnet konkurrerade med värmekraftverkets skorstenspuffar.

Vårt ärende till staden var att hjälpa till att flytta Joy från en stor etagelägenhet till en liten tvåa på samma gata. Det var ett trepartsbyte. Katten på råttan. Joys lägenhet skulle bebos av den som upplät sin lägenhet till den som flyttade ur Joys nya. Hängde du med? Joy, Pe, Maken och Joys härlige kompis slet med flytten och jag gick efter med skurtrasan vartefter rummen blev klara och flyttade sedan över till nya lyan och fortsatte med att packa upp, diska och ställa in i skåp. Alla var alldeles färdiga när dagen var slut, men fortfarande är det mycket att packa upp för Joy.

Maken och jag packar idag med. Men idag packar vi i resväskor istället för lådor.

À bientôt!

1 kommentar:

epsilon sa...

Så hemskt med alla bränder. Visst brinner det mycket nu för tiden i både villor o hyreshus. Och stackars alla vars bilar o däck gick upp i rök - många duster med försäkringsbolagen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...