2020-11-30

Första advent bjöd på överraskning och prinsesstårta


Söndag den 1 advent 2020 

Världen var vacker och vit utanför fönstret denna adventsmorgon. Istället för att gå till kyrkan, satt jag framför datorn och lyssnade på utsändningen från Tiveds kyrka på youTube. Lena Tivelind sjöng så vackert. 

Strax före lunch ringde det på dörren. Utanför stod Lilla Lila med familj. De var på väg ut till ekskogen, men gjorde en avstickare till oss. Så vi kunde tända det första ljuset tillsammans och äntligen se varandra och prata "in real life". Vilken lycka.


På eftermiddagen var Maken och jag bjudna på ett makalöst kalas. När vi klivit in i trerummaren på andra våningen i ett hyreshus, var det som vi klivit in i Tusen och en natt. I högsätet satt en förtjusande prinsessa och log välkomnande emot oss. Runt henne hängde 100 ballonger och ljusgirlander och framför henne dignade ett bord med läckerheter. Prinsessan fyllde 1 år och strålade som en sol, hela hon.

Detta kan man kalla Prinsesstårta! 

Mamman hade skapat fantastiska bakverk, tårtor, cup cakes, smörgåstårtor och gjort en otroligt god paprikainläggning. Den ena tårta såg ut som en prinsessa i rosa balklänning. Vi tvekade i det längsta, ville inte förstöra konstverket, men naggade till slut prinsessklänningen i fållen.

För att lugna eventuella bekymrade, så var vi inte fler än åtta personer och vi höll avstånd och kramades inte heller.

Önskar er en fin adventstid. Nu är det bara tre veckor tills det vänder!



1 kommentar:

epsilon sa...

Men vilken tårta! vilka duktiga människor det finns.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...