2020-11-14

Utflykt till vägs ände


Veckans fredagsutflykt gick till Limstensgruvorna, där vi aldrig varit men som vi hört talas om. Vi hade med oss Carl Anders Lindsténs bok om Sevärdheter runt Örebro och kaffetermosen. Den lilla kartskissen i boken hjälpte oss bara delvis. Vi fick fråga hjälpsamma Mullhyttebor om vägen innan vi hittade den lilla oansenliga parkeringen i trollskogen. Vägen dit gick förbi röda stugor, uppför höjder, ner i dalar. Sjön Multen låg helt stilla och blank i gråvädret.


Vi följde barrstigen uppåt från parkeringen tills vid såg de lodrätta schakten, där man fram till i början av 1800-talet brutit kalksten. Maken funderade på om det kunde vara så att kalkstenen som brändes i Ramundeboda kunde ha kommit härifrån.


Det måste vara vackert på våren här, med all den kalkrika jorden, där blommor trivs. Vi får återkomma då. 


Eftersom vägen tar slut här, vände vi och åkte tillbaka en bit och stannade till vid Sixtorp, där vi drack vårt kaffe. Klockan var bara tidigt på eftermiddagen, men ändå började det blåna på himlen. Blå skymning över skog och sjö.

Innan jag sätter igång med dagens sysslor måste jag berätta att vi haft fina lunchgäster i trädgården, steglitsar som ser ut som små papegojor nästan. Suddigt bildbevis:

Karin på Åland har just lagt in kanonfina bilder och information om den fina fågeln. Kolla här.

Trevlig helg!


4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Härliga skogsbilder! Fotot med vassen och vattenytan är fantastiskt.

epsilon sa...

Dit vill jag också åka. Har hört talas om det men aldrig kommit iväg.

Maggan sa...

Bloggblad: Tack! Jag gillar också bilden på vass och vatten, blev grafisk.

Maggan sa...

epsilon:
Det finns så många oupptäckta platser i vår närhet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...