2020-11-01

Sista veckan i oktober



Minns de kära som gått bort, det gör vi året om, men alldeles speciellt en dag som igår, Allhelgonadagen. Jag putsade silverljusstakarna på mormor Ruts sybord, letade fram bilder på våra föräldrar och tände ljusen. Så gjorde mamma Barbro varje Allhelgona. Då blickade mormor och morfar, farmor och farfar ner på oss från porträtten på chiffonjén. 

Minnesstunden igår i vår vackra träkyrka var stämningsfull. I år hade man delat upp den i två omgångar, för att undvika trängsel. Trettio ljus tändes på altarringen till minne av de som gått bort under året. Och nästan lika många skulle tändas två timmar senare. 

Vi har börjat mata småfåglarna. Talgoxar, blåmesar, nötväckor och skator köar flaxande runt fröautomaterna. Till och med blyga herr och fru Domherre har gjort ett besök. Några korta promenader har jag fått till i veckan och även besök hos Alida på Mathildas Mode. Hon firade tvåårsjubileum som butiksägare i veckan. Naturligtvis blev det några inköp, vad trodde du?

Idag är det Lilla Hjärtats födelsedag. Det är nu tolv år sedan hon föddes, den där mörka, men välsignade allhelgonadagen. 

Några av alla mina bilder på Lilla Hjärtat, tjejen med attityd.

Ha det gott!

Maggan

PS: Blir sugen på en kopp te, efter att ha lagt det här pusslet. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Syster S kommenterar: Fint med traditioner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...