2009-04-28

Körsbärsblom

Det är synd att man ska behöva sitta inomhus i åtta timmar sådana här dagar, när växtligheten exploderar i färgkaskader. Jag vill vara med, inte missa något. Företaget planterade japanska körsbärsträd på området för två år sedan. Igår slog de ut.
På lunchen hinner man ta en liten runda. Jag har en entimmeslunch, så jag hinner äta med mina kompisar och sedan ta en skön promenad, gärna längs den bruna ån.
Idag fanns det gott om kabelekor längs åkanten. I skogskanten växte drivor med vitsippor och harsyreblommor. Kommer ni ihåg hur man tuggade på harsyrans blad som barn?
Ikväll har det varit körövning igen. När vi kom ut, Ingalisa och jag, stannade vi till. En koltrast satt högst upp i den stora björken i prästgårdens trädgård och drillade toner klara som vatten. Vilken sångare!

Nu är det snart dags att krypa till kojs. Katten ligger redan ihoprullad i fotänden på sängen. Jag ska se om jag kommer något kapitel vidare i den bok jag läser för tillfället, men det är troligare att jag tuppar av innan dess. Vårtröttheten har satt in.
God Natt, mina vänner där ute!

2 kommentarer:

Bloggullet sa...

Så fina bilder. Nu när träden blommor så är det härligt, det känns som det borde gå längsammare.
Kramar

Maggan sa...

Hej Bloggullet,
Tack! Ja, jag vill bromsa allt och verkligen hinna njuta av naturen. Hoppas att du får göra detsamma!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...