2009-04-10

Såg du månen igår kväll?

Igår kväll, efter skärtorsdagsmässan, blev jag helt förstummad av den vackra natthimlen. Månen lyste klart genom någon enstaka molnslöja, kanske åstadkommen av det sena nattflyget. Stjärnorna glimmade som diamanter i det svarta. Såg du samma måne där borta i PO66?

Jag kunde inte gå in och stänga dörren om detta utan tog med mig Maken ut. Vi åkte till närmaste sjö och såg månen reflekteras i vattnet. Långt ute drogs det upp en silversträng av vatten. Förmodligen en simmande fågel, snarare än en simmande älg. Ensliga rop av lom hördes tvärs över sjön.

Titta på Makens vackra bilder från vår upplevelse.

3 kommentarer:

Angelica sa...

Sov med jalusin uppe inatt pga månljuset. Vackra bilder och vilken härlig relation ni har där ni bara ger er av på ett infall!
Påskkramar från en som satsar kraftigt med kvasten....får se var jag landar!
Nu ska jag sätta mig i solen o läsa!
AK

Anonym sa...

Hej,
Nej, här nere i PO66 har vi sannerligen inte sett någon måne på länge. Regnet det bara öser ner för tillfället. Men eftersom vi hunnit njuta av så mycket värme och härliga vår/sommardagar tidgare så skall vi inte klaga. Regnet behövs så väl här och vi unnar er så gärna att se både sol och måne i Sverige - ni behöver verkligen få njuta av vårkänningar nu. Sent i kväll skall vi ut och bese påskprocessionen i den lilla närbelägna byn - facklor, religiösa statyer, reliker som bärs runt av män/kvinnor klädda i långa svarta kläder och kåpor ackomapanjerat av sorgesam musik. Onekligen ett något annorlunda skådespel att ta del av.
Hälsningar och påskkramar från oss båda här nere i vår del av världen.
A

em sa...

Här kunde vi bara ana den bakom molnen.
Ha det så gott i helgen!
Margaretha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...