2009-07-03

Huvva, så fint i Lule!

Luleå visade sig från sin allra bästa sida. Här sitter Maken med sin återfunne barndomsvän R och hans I igår kväll. Vi satt ute på balkongen med hela norra hamninloppet framför oss.
De krusiga små vågorna skickade gnistrande solkatter på oss. Det blev en rätt sen kväll, snarare natt. Det var mycket som skulle tas igen. Idag besökte vi Gammelstads Kyrkstad tillsammans. I och jag gick in och ut i de små söta butikerna, medan herrarna pratade ifatt de många år som förflutit sedan de senast träffats.

I Storstugan träffade vi på rödhåriga Ellinor, som bjöd oss på kaffe ur kopparpannan och på nybakat tunnbröd.
När vi sitter där och språkar, visar det sig att Ellinor känner till både I:s och R:s släkt, ja jag tror att hon till och med var släkt med R.
Det var så trivsamt där i Storstugan, att man gott kunde ha blivit kvar en bra stund till.

Avslutningsvis åt vi lunch på Kaptensgården. Jag fick en jättegod sallad på renkött, brie, krutonger mm - lite Norrland, lite Italien och lite Frankrike.

Nu har vi vänt kosan söderut igen och vi befinner oss på Galgbacken i Ånäset, men drar vidare imorgon. Det har blivit betydligt svalare, men solen har lyst på oss lika oförtrutet. Imorgon blir det kanske andra bullar, vem vet?

4 kommentarer:

Ellis sa...

Så härligt det ser ut!

Där uppe har jag aldrig varit, men hoppas det blir ändring på det snart.

Rutan sa...

Det skulle vara roligt att komma till Luleå på sommaren och se sig omkring ordentligt. Jag har visserligen varit där två gånger, men inte haft möjlighet att turista ordentligt.

Maggan sa...

Ellis: Jo, jag kan rekommendera en sommardag i Luleå.

Rutan: Tror att sommaren är att föredra om man ska kika runt där. Jag trivdes jättebra.

Bert sa...

Fint!

Jag bor där.

;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...