2009-07-19

Lantlig idyll


En så härlig helg vi har haft tillsammans med kära syster och hennes man. På somrarna bor de naturskönt med ängar, hagar, skog och sjö in på knutarna. Deras hundar, de italienska bröderna Leo och Angelo, tronar på bästa utsiktsplatsen när de inte springer lösa i kantarellskogen. Hästarna gör sällskap i hagen och äter saftigt gräs. De verkar inte bry sig om den vackra sjöutsikten de har alldeles framför nosen.

Men djur- och fågellivet är inte slut i och med detta. Ett sött Rödhake-par bor i närmaste gran och är mycket nyfikna av sig. Gång på gång sätter de sig bara någon meter ifrån oss.

Här har naturfotografen Maggan varit i farten. Bilderna är klickbara.

Lördagen var solig och mild och bjöd på skönt dopp i sjön. Det var inte det minsta kallt. Vi var ute mest hela dagen. På mina strövtåg såg jag att tillgången på blåbär var synnerligen god och K-O hittade dessutom en hel hög gula kantareller i björkbacken.

Idag har det varit regn och dis hela dagen och då passade det bra att bila runt sjön och göra tillslag i några av loppis- och antikbodarna. Jag "storhandlade" för 15 kr och kom hem med en somrig skål och en äggklocka i form av ett äpple. Sådana affärer har man råd med.

En vecka kvar av semestern! Den har varit lång och innehållsrik, men jag säger: Är den redan slut!

2 kommentarer:

Smörblomman sa...

Vad härligt det verkar! Vilken idyll! Italienska bröder? Hästarna, är det nordsvenskar? Den på bilden ser ljuvlig ut! Kram/E

Maggan sa...

Smörblomman: Hej, vännen! Jo, hundarna är av den i Sverige ganska nya italienska rasen Lagotto Romangolo. Låter som en pizza! De är ursprungligen tryffelhundar.

Den ena hästen, på bilden, är en islandshäst och den andra är en Fredriksbergare, lite större dansk vagnhäst. Syrran rider islänningen och älskar det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...