2009-07-26

Monsterslända och Gullhöna

Denna varelse dök upp på tomten idag på eftermiddagen, lagom till kaffet. Det var en gigantisk, svart och gulrandig slända. Den käkade på ett bi. Vad kan det vara månne? Ska kolla på uppslagsverket Googles. Update: En kungstrollslända är det som landat i trädgården. Kolla gärna Makens inlägg.
Usch, vad tomt! Isabelle har just åkt hem till sitt. Hon har varit här sedan i torsdags kväll och det har varit en ynnest att få ha haft henne här och att ha fått rå om henne. Hon är en underbar liten person, och har en riktig turbo-energi när hon är vaken. Allt ska undersökas, pekas på, smakas på. Det är ON/OFF. Antingen full fart eller total utslagning.
I farmor och farfars hus är allt nytt och spännande. Leksakerna har man ju sett hundra gånger. Nej, roligare är det att kasta sig över Nerikes Allehanda eller den gamla Haldan. Det kanske finns ett journalistämne i barnbarnet?

Alla nya intryck sög musten ur den lilla. Hon sov djupt och länge, både på natten och under tupplurarna på dagen. Hoppas för hennes föräldrars skull att hon fortsätter med det hemma.
De här dagarna har jag verkligen blivit påmind om hur det var när de här ätteläggen var små. Jag tror att Isabelles energi mycket kommer från hennes far, som for fram som ett jehu när han var i småbarnsåldern. Han blev avsevärt lugnare när det var dags för skolan.

Jaha, så var semester slut. Imorgon är det ohjälpligt måndag igen och arbetsdag. Jag har haft en jätteskön semester med kanonstart på Masesgården och sedan Norrlandsturné. La ut några bilder från Norrland här bredvid. Underbart är kort, som det så riktigt heter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh,du har det så gott Maggan! Härliga lilla hönan o din lycka gör mig så avundsjuk, men jag unnar dig verkligen allt detta!
Kram A

Smörblomman sa...

Vad söt hon är Isabelle!
Dina norrlandsbilder är rena vykorten!!! Höga Kusten bron kan du ta betalt för. Och midnattsolen oj oj... Vad vackert det är! Kram/E

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...