2009-07-14

Nytta och nöje

Måndagen blev en bonusdag, sol mest hela dagen! Jag kunde hänga ut lakan och handdukar på tork och Maken kunde klippa gräset.

Vi tog en sväng till Centrum och handlade bl a en grönsakscentrifug, på inrådan av fransyska A. Maken svängde genast ihop en drink på morötter och rabarber, full av energi och vitaminer.

I blomsterhandeln köpte jag plantor till tre av trädgårdskrukorna, som hittills innehållit penséer. I krukan ovan planterade jag istället en skir "stjärntörel", en rosa "lyckliga lotta" och en ranka "murgröna".

Den röda solstolen, köpt i Rönneshytta en regnig dag i maj, blev invigd. Jag kunde sitta där och läsa ett tag, innan det blev alldeles för varmt. Jag är ju ingen solbadare precis.


Lite senare, när orken återvänt, kokade vi lingonsylt på alla de frysta lingon vi hade. Det blev nio burkar, så nu får vi äta lingonsylt tills vi storknar. Det här kommer att räcka i flera år. Så husmoderlig man känner sig ändå, att ta till vara och bunkra inför sämre tider.

Såg på en bloggsida att de små gulingarna hade dykt upp i gräskanten. Ska allt ut och kolla en sväng idag. Stekta kantareller på en varm smörgås är inte fy skam.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag har med sett kantareller på bloggar runt om. Just nu finns inte tid till något plockande så jag hoppas att de tänker stanna ett bra tag :)
Husligt och gott med hemgjord lingonsylt!

Maggan sa...

Mossfolk: Kantarellerna finns kvar hela hösten. De sista plockade vi precis innan snön kom. Du verkar ha mycket omkring dig nu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...