2010-12-24

Goder afton, goder afton!

Det är julaftonskväll. Lugnet har lägrat sig över "den lilla galliska byn", där vi bor. Maken, Pe och jag har suttit i stearinljussken och öppnat julklappar. Tidigare under dagen var vi hos Lilla Hjärtat och hjälptes åt att ordna ett härligt julbord där inget av vikt saknades. Laxen, sillen, skinkan, köttbullarna, prinskorvarna, revbensspjällen, rödkålssalladen, äppelmoset, senapen, ägghalvorna ... allt fanns på plats. När man inte trodde att man skulle kunna få ner ett enda smul mer, så slank Moster L:s goda tåra ner tillsammans med gott kaffe.
Så här översnöad är vår spireabuske idag. Jag tog en bild när vi kom hem igen strax före fyra.

Min väninna från Baku som fick uppehållstillstånd efter åtta långa år förra året, ringde och berättade glädjestrålande att de nu fått tag i en egen lägenhet. Äntligen kan de stänga sin egen dörr, efter att ha bott inneboende och på nåder hos olika människor i många år. Det var en god nyhet.

Imorgon ska jag gå upp med tuppen, jag menar katten, för att hinna ner till kyrkan, tända alla ljus och öva med kören inför julottan. Sedan blir det pusselpyssel. Har fått ett 1000-bitars med motiv från Venedig av Pe. Det ska bli kul!

Hoppas du har en skön julaftonskväll, du också!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...