2010-12-19

Sköna söndag

Det är en sådan skön och fridfull söndag. Snöflingorna singlar ner från skyn och bygger på det redan höga snötäcket. Talgoxarna flyger mellan fågelautomaten och Rohdedendronbusken, där de kan hacka i sig sin lunch.

Från ugnen doftar det saffran. Jag har slängt ihop en saffranskaka, eftersom jag hade en påse kvar av den dyrbara kryddan.

Resten av julkorten och julbreven är nu nästan klara. Det är det bästa med julen för mig, de där hälsningarna som man skickar och får, hälsningar och varma tankar som går kors och tvärs.

Maken är ute och skottar. Om ett litet tag måste vi ta oss ut till affären och köpa ingredienser till julbordet. Här ska trillas köttbullar och stekas revbensspjäll.

Ha en fortsatt skön söndag!

4 kommentarer:

epsilon sa...

Julkort roligt att både få och skriva. Man tänker på dem som man inte träffar så ofta.

Maggan sa...

epsilon: Ja så är det. Jag håller inte alls med han som skrev kåseriet i NA idag.

Lisan sa...

Visst är det roligt att få julkort i brevlådan och höra från vänner både här och där. Vi fick ett julkort från barnbarnet och hennes kille i Australien, där de stod och vinkade och hade skrivit GOD JUL med stora bokstäver i sanden. Sånt värmer farmors hjärta!

Lotta sa...

Hej Maggan
Ja nu är det snart dags att gotta sig i julens alla härligheter.
Vi skall vara här imorgon så håll tummarna att vi slipper mer snö för en av tjejerna bor så taskigt till.Nej de bor underbart men vägen dit är inte kul.
Ha det riktigt riktigt gott ni två med era barn och barnbarn.
GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR ifrån oss här i lilla Dingle...
Kramizzzzzzz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...