2010-12-06

Säg det i toner

Igår kväll fick vi vara med om en riktig högtidsstund, vi som tog oss till Ramundeboda Kyrka genom snö och is. Det var Katharina och Peter, som kom tillbaka och fyllde kyrkorummet med underbar musik av Schütz, Blavet, de Grigny, Otto Olsson och framför allt av Johann Sebastian Bach. Under sju år har vi varit lyckligt lottade att få ha Katharina som kantor och körledare och hennes man Peter som aktiv i kören och i blåsorkestern. Sedan ett halvår tillbaka bor de vid Frykens strand till glädje för traktens musikälskare.

Igår spelade de bl a Sonat i A-dur, där silverflöjtens och orgelns toner vävdes tillsammans så känsligt och vackert och pampigt på samma gång. Jag är säker på att Johann Sebastian
hade nickat belåtet om han hört konserten. Precis så där hade han tänkt sig att det skulle låta. Här är en hälsning från julen 1933, när mamma Barbro precis fyllt 11 år. Hon ritade ett seriealbum till Mormor Rut med detaljerade teckningar från familjens vardagsliv. Det är min kusin Torbjörn som scannat in den här skatten och skickat över den per mail. Kanhända visar jag några teckningar ur albumet framöver.

Dagen idag:
... kom Teneriffaresenären fram till slut, ett dygn försenad
... föreslog jag fikagänget att vi skulle sjunga We shall overcome
... hade vi årets sista styrelsemöte för FN-föreningen
PS: Det är Braque som målat den översta bilden "Homage a J.S.Bach".

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...