2009-06-19

Blomsterfest och Tangotårta

Nyligen fick jag med mig böcker och bilder från mitt barndomshem. Ibland böckerna hittade jag denna skatt av Elsa Beskow. Jag fick den av mörkögda faster Hildur (mammas faster) när jag bara var två år gammal. Den är genombläddrad och väl använd. Så fort jag öppnar pärmarna, så strömmar det en fläkt från barndomen emot mig. Jag kan riktigt höra faster Hildurs sagoröst läsa för oss flickor.

Jag tycker att bilden är en perfekt bild att önska er en God och Glad Midsommar med.
Slottsparken i kvällsljus.
Igår fyllde jag år, en vanlig födelsedag, men telefonen ringde, det kom hälsningar på olika sätt och jag kände mig mycket varm om hjärtat av alla tankar som kom strömmande. Jag känner mig mycket lyckligt lottad.

Efter jobbet åkte Maken och jag en liten sväng söderut, gjorde några ärenden, hälsade på vännen A och gick i den vackra slottsparken. Tyvärr var caféet där stängt, men ett annat litet 1800-talscafé vid torget fick ett besök i stället. Det blev varm smörgås med getost, valnötter och honung. Mums. A följde med hem och smakade på Tango-tårtan som Maken tillverkat dagen till ära.

Från och med idag är det semester i många, långa veckor. Min fransyska väninna A kommer susande på söndag och hämtar upp mig och sedan far vi till en hälsosam vecka på Masesgården vid Siljan. Jag tror att jag behöver det. Min kropp har börjat gnissla oroväckande på sista tiden.

Ha en skön Midsommar, alla ni därute!

3 kommentarer:

Miss Jones sa...

Trevlig midsommar vännen! Hoppas du tyckte om boken, har du den så fixar jag en ny. Kram :)

Maggan sa...

Kära Miss Jones! Du kunde inte ha valt en bättre bok, helt perfekt. Den får följa med på semestern. Tusen tack och varm kram.
Mrs Yvette S

em sa...

Blomsterfesten i täppan är ljuvlig!
Allt gott på ditt nya år!
Margaretha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...