2009-06-07

Det är nu det gäller!

Nationaldagsfirandet i år var inte lika soligt som det var den dagen bilden ovan togs. Annars var det sig ganska likt. Tre av oss hade till och med samma kläder på sig som då. Gissa vilka?

Maken drog i klocksträngen. Blåsorkestern och hemvärnsgubbarna marscherade. Göken gol. Kören sjöng Sverige är mitt allt på jorden. Kort sagt: Nationaldagen blev firad ordentligt.Min kära kusin kom susandes i sin Saab och gjorde oss sällskap.

I förmiddags skramlade vår FN-förening bössa utanför vallokalen och lockade även en del att delta i en tipspromenad, Walk the World, för att samla pengar till skolmat till svältande barn i världen.
Katten surar för att vi ger oss iväg för att rösta. Efter röstandet åkte vi en sväng i den vackra försommarkvällen. Den stunden rymde så många ljuvligheter: daldockor och liljekonvaljer i skogskanten, gökens rop i öster, en kraftig råbock i en glänta bara 20 m bort, svarta korpar som lyfte och flög ut över nejden, milsvid utsikt... Och då tänkte jag: Det är nu som livet är bäst. Inte sen.

1 kommentar:

Smörblomman sa...

Det har du rätt i M och du är bra på att ta vara på livet! Kramis/E

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...