2009-06-29

Djur och natur vid Höga Kusten

Det har varit en varm och vacker dag här vid Höga Kusten. Den började och slutade med djurspaning. På morgonen såg vi två grå älgkalvar stå och dricka ur en pöl bara ett tiotal meter från vägen och nu på kvällen såg vi en simmande bäver i en liten sjö. Den simmade runt, runt tills den smällde till med sin breda svans och försvann ner under ytan.

Vi tillbringade några förmiddagstimmar i Bönhamn. Det blev en kopp kaffe på Hilmas Café, som ligger vid ångbåtsbryggan.
Efter lunch lapade vi sol vid klapperstensfältet här i Norrfällsviken och såg båtar stäva in och ut från land.
Och så nu ikväll åkte vi för att få en fin vy av Höga Kusten-bron. Vi letade oss hemåt på idylliska och samtidigt storslagna småvägar. Vid en naturskön rastplats träffade vi på ett trevligt par från Delsbo, som parkerat sig för natten. Man kan inte tänka sig en vackrare plats att vakna upp på.
Imorgon drar vi vidare mot nya äventyr. Umeå och Lycksele står på programmet.

5 kommentarer:

Elisabet sa...

Maggan: vi är här på vandrarhemmet som också är ett motormuseum i Mjällomsviken .., jag menar, vi är här till framåt tiosnåret .., har ni vägarna förbi så hojta, så kan vi säga hej till varandra .)

Maggan sa...

Elisabet: Så kul! Jag vet var det ligger. Om vi kommer förbi innan 10, så stannar vi till. Det ska packas,städas och ätas frukost och Maken snusar fortfarande i sin skönhetssömn.

Miss Jones sa...

Sagolikt vackert! Är avvis! Stor kram

Maggan sa...

Miss Jones: Jo, här är det otroligt vackert. Hoppas att du får en toppensemester när det kommer. Den som spar hon har, ju!
Kramar!

Smörblomman sa...

Höga kusten har alltid varit en favorit på min resa norröver. Sandö bron är också kul att åka över. Naturen är underbar! Ha en fortsatt trevlig resa! Kram E

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...