2009-06-12

Världen väntar på lilla K

Idag har jag ledigt från jobbet. Min systerdotter i Västerås tar studenten och då ska Moster finnas på plats på skolgården. Vad fort det gick, alla dessa år. Jag minns så väl när hennes mamma berättade för mig att det skulle bli ett syskon till pojkarna. Vi var ute och gick vid en vacker liten skogssjö, Skiren. Hon kände på sig att det skulle bli en flicka denna gång och det blev det.

Redan som liten babytös var lilla K riktigt finurlig. Hon och hennes mamma var med mig och yngste sonen på en Gammeldags Skoldag. Det var mycket folk i klassrummet. Eftersom jag var klassmamma hade jag en del att bestyra och försvann ut ur rummet. Då hävde lilla K upp sin röst, hon som ännu inte kunde prata, och ropade: Gagga, ho ho?

Hennes mamma hävdar att lilla K och jag har mycket gemensamt. Vi är nyfikna och reslystna, lite rastlösa. Ja, jag har väl lugnat ner mig åtskilligt, förstås. Men visst suger det till ibland i restarmen. Den här platsen skulle jag till exempel gärna vilja återse:
Nu är det lilla K:s tur att se sig om i världen och jag önskar henne god tur!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Så roligt med student! Älskar den där stämningen som blir, och allra bäst är det förstås när man känner någon som går ut :)
Hoppas att det blir en fin dag!

Anonym sa...

Hej! Lilla K var så nöjd med sin studentdag! Tänk att så många kom för min skull! Hon kände sej väldigt firad och uppskattad och fick många fina presenter. Resväskan från Swenson´s var mitt i prick medföljande bilder vilka städer som var lämpliga resmål! Moster Maggan och lilla K (som är ca 1,78 cm lång numer) kom överens om att resväskan skulle fotas i dessa städer och bilder sändas till givaren. Tack för att du kom, Maggan, och delade dagen med oss! Kram/ Lillasyster L

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...