2009-06-01

Resa längs minnenas allé - Västmanland runt

Nu tror ni nog att jag inte gör något annat än åker på utflykter! Men faktum är att idag åkte jag och Maken med på en busstur, som tog oss med längs Minnenas allé. Jag tog ledigt idag från jobbet, här gäller det att njuta av sol och glädjeämnen medan de finns. Första stoppet var Kungs Barkarö kyrka. Tyvärr fick vi bara se den från utsidan, det hade blivit någon miss i kommunikationen. Men det var inte illa heller att dricka sitt morgonkaffe på en bänk, medan solen strilade mellan lövverket.
I Strömsholm besökte vi det gula pampiga slottet, där det fanns en utställning om vår kronprinsessa att beskåda. Jag passade på att gå runt i de andra salarna också, och mindes skolresor på mellanstadiet då matsäcken vad det viktigaste på resan.
Idag har det varit en riktigt skön sommardag, så jag skyndade mig ut i parken istället.
Lunchen intogs på Kolbäcks Gästgiveri i samma rum som Maken och jag hade vår bröllopsmiddag för snart 36 år sedan. Det var också en strålande varm sommardag. Allt var sig likt förutom parken, där lille systersonen, 7 år gammal, förstulet frågade oss hur det var att vara kär. Han trodde kanske att han också hade varit det. Där det förut varit lummiga buskage, hade det kommit upp paviljonger och lusthus.
Idylliska Norberg fick också ett besök. På Abrahamsgården kunde jag inte låta bli att införskaffa ett sommarlinne och en present till ett födelsedagsbarn.
På det här berömda och anrika kondiset åt vi otroligt god Tangotårta.
Resans slutmål var Östanbäcks Kloster, där jag blev rejält omskakad. Jag fick "en hälsning" från det förflutna, mycket påtagligt.

Vilken dag! Imorgon måste jag kavla upp ärmarna och jobba ifatt på kontoret. Sköt om dig, du där ute!

PS: Det går att klicka på bilderna för att få dem större.

1 kommentar:

Elisabet sa...

Och jag tackar för det fina fönstret!

Västmanland tycks svämma över av vackra byggnader, det ser jag ju både här på dina bilder och på "Allt under himlens".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...