2009-06-28

Potatisvatten och Puh

Tillbaka i "blogosfären"! Har levt ett riktigt härligt, sunt liv i det somriga Dalarna. A och jag har bott en vecka på Masesgården och deltagit i det som passat oss och hoppat över sådant som vi inte varit lika intresserade av.
Varje morgon inleds med att man dricker ljummet potatisvatten (undertecknad gjorde vissa undantag) och sedan gör man skön yoga i solen. Först därefter blir det frukost, gröt och olika frukter. Sedan fylls dagen med motion, yoga, behandlingar, föreläsningar, promenader, simturer.... Malin Berghagen höll i yogakursen, mjukt och charmigt. Vibeke pratade om "mindfulness" och illustrerade våra olika karaktärsdrag med figurer ut Nalle Puh. Jag kände mig som Nalle Puh, Nasse och Kanin i lite olika proportioner. Christina, alla tiders "hurtbulle" körde järnet med oss. Hon var en typisk Tiger.
Vegetarisk mat kan vara mycket gott, det blev jag verkligen varse. Inte minst de goda sopporna på kvällen smakade smaskens. Vår rara bordsgranne M och jag kom överens om att införa en rent vegetarisk dag i veckan, eller hur M?
A och jag gjorde flera turer runt om i landskapet, Granberget, Björkberget, Tällberg, Sollerön, Leksand, Hjortsberg .... Överallt var det bedövande vackert. Men visst är det väl ovanligt mycket blommor i år? Ängarna och vägkanterna är översållade med ängsklockor, prästkragar, hundkex, lupiner, tjärblomster ...
Nu befinner sig Maken och jag på en underskön plats på jorden, Norrfällsviken vid havsbandet vid Höga Kusten. Vi har nyss gått en kvällspromenad med tallbarrsdoft i näsan och fågelkvitter i öronen. Solen lyser snett in på tallstammarna och havsviken ligger blank. Det blir en fin dag imorgon.

1 kommentar:

Miss Jones sa...

Åh, vad härligt ni verkar ha haft det och det låter ju inte sämre där du är nu heller..? Ha det så skönt i solen - själv skall jag jobba på i två veckor till. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...