2009-06-14

Sjung om studentens lyckliga dar

Det hällregnade nästan hela vägen mot Västerås, men vid Köping upphörde regnet och det blev mulet men torrt. Stan vimlade av festklädda människor som bar på plakat och ballonger. Den anrika skolans gård var fylld av folk, men som tur var såg jag lilla K:s storebror sticka upp ur mängden. Han är lång och ståtlig och bar dessutom på ett designat plakat med lillasysters bild på.

I fönstren ovanför porten satt studenterna i klasar och tittade ut för att vinka åt sina anhöriga. Det har nog nybakade studenter i alla tider gjort. Och sedan kom de då, klass efter klass, utspringande på trappen, lyckliga och strålande. Blåsorkestern spelade Sjung om studentens lyckliga dar, om och om igen.
Lilla K, som faktiskt inte är så liten längre utan en långbent ung dam, blev omkramad och behängd med blommor och blad. Hon kunde visa upp ett jättefint betyg och hade till och med fått stipendium.
Efter tågande runt i staden, fick lilla K till sin stora överraskning åka rickshaw hem. Men föraren klarade inte riktigt hela vägen. Det var för mycket uppförsbackar och dessutom hade det börja regna.

Gårdagskvällen tillbringade Pe och jag på Alsens vatten på en skärgårdsbåt, lyssnades till Lazy Bones. Inte så dumt att se den vackra skärgårdsnaturen på nära håll samtidigt som man får sig lite gladjazz till livs.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...