2009-10-28

30 år på catwalken

En mycket charmig företeelse i vårt lilla samhälle är den årligen återkommande Mannekänguppvisningen. - Efter 30 år får vi nog börja kalla det en tradition, sa Röda Korsets ordföranden ikväll inför ett hav av damer och en och annan modig man. Vi går "kvinns ur huse" en sådan här kväll. Alla är där!

Klädbutiken Mathildas och Djeleks Skor visar höstnyheterna på mannekänger som vi alla känner igen. Där går Anettes moster och Yvonne på bankens mamma. Och charmige Jimmy fyrar av sitt allra vitaste leende.

Vi går nog inte bara dit för att kolla in höstmodet. Herrmodet verkar inte ha ändrat sig mycket på dessa år. Pullovrarna och de stickade herrtröjorna känns välbekanta.
Vi går också dit för att träffas, ta lotter, dricka kaffe... I kväll var vi lyckosamma, mina kompisar och jag. C vann en bok om Röfors där hon bott och T vann presentkort på en lunchservering, herrkalsonger, trädgårdshandskar och ett paraply. Jag linkade upp på scenen tre gånger och hämtade priser: herrsockor, reseplånbok och presentkort på Burger King för 200 kr!

Priserna är skänkta av ortens affärer, restauranger och företag och det man får in på lottförsäljningen och inträde går oavkortat till välgörande ändamål. Och det gör ju inte saken sämre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för senast, det var roligt och du skriver väldigt humoristiskt om vår myskväll med alla andra kvinnor i Laxå med omnejd. Krya på dig och passa på att vila knät. Vi ses när du känner dig redo. Terttu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...