2010-10-14

Förkovran

Igår morse åkte mitt lilla jobbgäng och jag iväg medan himlen glödde i soluppgången. Lite längre söderut verkade det som om lövmassorna har hållit sig kvar längre. Hos oss har träden glesat ut.
Vi var på väg till ett höstsemininarium i Föreningen för Teknisk Informations regi.
Vi höll till i en stor och ljus sal. På väggarna hängde porträtt på militära potentater. Liksom förra året fick vi oss en massa kunskap till livs och liksom förra året hängde jag upp mig på uttryck som förekom i föreläsningarna. I år var modeordet kontext. Varför inte säga sammanhang om man menar det?
Allra bäst var föredraget som Scania-killarna höll. Det var intressant och jordnära och vi kände igen oss i jobbsituationen. De hade dock andra förutsättningar än vi. Vad sägs om att ha 4 språkvårdare anställda?
Nu är det dags att dricka morgonte och så småningom bege sig till jobbet och dagens sysslor.
Önskar er en god torsdag!

3 kommentarer:

em sa...

Du får säga som en kompis till mig, som tröttnade på alla modeuttryck en kille använde i sitt föredrag: "tockna fina ord du kan, vad betyder det?" När hon sagt det ett antal gånger på en kort stund, så bättrade han sig!
Margaretha

Maggan sa...

em: Det var en bra metod! Den ska jag komma ihåg till en annan gång. För det lär nog hända fler gånger.

epsilon sa...

Kontext i tid och otid har jag också retat mig på många gånger. Var favorituttryck hos en del politiker i SUF:s direktion. Men nog är det roligt att få åka iväg och lära sig nya saker. Lite kan man sakna jobbet ibland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...