2010-10-15

Legimitation, tack!

Jag tog ledigt från lunch idag. Min vän M behövde skaffa ID-kort, eftersom hennes gått ut för ett tag sedan. Det går inte att skaffa identitetshandlingar på vår ort, så jag beslöt mig för att hjälpa M att ta sig till en polismyndighet i ett större samhälle några mil bort. M har mycket svårt att gå och har ingen bil och börjar bli till åren.

Men det höll på att bli en Tycho-Brahe-dag idag, eftersom polisdamerna först inte ville godtaga vare sig M´s gamla ID-kort eller mitt intygande att M är M. Intygandet skulle göras av en nära släkting. M:s två söner är medelålders män och bor långt ifrån sin mamma. - Jag har skickat hem en 93-åring förut, sa den ena polisdamen. Just när jag började koka av ilska och indignation (hur behandlar man äldre personer egentligen!), så tog polisdamerna sitt förnuft till fånga. Jag förstår att de försöker följa regler och förordningar, men något är galet i upplägget.

Väl hemma igen föreslog jag Maken att vi skulle ta en fotosafari. Vädret har varit så vackert, men iskallt idag. Sagt och gjort. Vi tog en bra runda i vår fina natur och några av bilderna syns i collaget ovan.

Skön helg önskas er alla!

6 kommentarer:

Lisan sa...

Det var väl skönt att det ordnade sig med ID-handlingen! Du kanske blev tvungen att visa leg för att bevisa vem du var. Ibland är det krångligt!

Maggan sa...

Ja, vi höll på att få åka hem med oförättat ärende. Och javisst, jag fick visa mitt körkort. Tur att det ordnade sig. En av polisdamerna var riktigt charmig.

sasfoto sa...

Som nybliven pensionär är det med viss bävan jag läser din blogg...
Ha en go helg!/SA

Maggan sa...

SA: Det verkar inte vara särskilt enkelt alla gånger, särskilt inte om man inte är datoriserad och har mobil. Polisen aviserar att ID-kortet är klart meddelst SMS och M har ingen mobil.På den fronten är det i alla fall ingen fara med oss, gamlingar.
Ha en bra helg du också.

Anonym sa...

Hej o godmorgon Maggan, Jag halkade in via Lottas Hipp som happ blogg. Jag kan tycka precis som du KRÅNGELSVERIGE, varför göra det så svårt för människor att införskaffa ett nytt ID-kort?? Samtidigt så säger det mig var ute i god tid innan det gamla går ut. Kanske inte så lätt för alla att tänka på det. Men ändå. Ha en trevlig helg och välkommen in på min blogg om du har lust.
www.mittdagligalivjustnu.blogspot.com // Ewa

Maggan sa...

Hej Ewa! Tack för din kommentar. Roligt med en ny bloggbekantskap. Jag ska absolut gå in och kika hos dig.
Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...