2009-03-15

Dagsmeja och svanesång

Jo då, våren är på gång kan jag konstatera efter en härlig eftermiddag i solen. Dagsmejan satte in ordentligt och det rann och porlade av smältvatten över de grusvägar vi vågade oss ut på. Ettusenfemhundra sångsvanar, en hel drös gäss, stora flockar kajor och människor samlades vid Tysslingesjöns norra spets. Vi människor stirrade på fåglarna genom kikarsikten och kameralinser och en och annan människohona vände även ansiktet mot solen och blundade. Luften var full av lockrop och trumpetande. Det hördes att våren är här.

Min lilla kamera dög inte till att fånga kreaturen på det avståendet, så jag plåtade åskådarna istället. Maken lägger nog ut svanbilder på sin blogg här bredvid.
Efter en grillad korv och ett besök på galleriet där Liselott Ström ställde ut, åkte vi vidare till vackra Karlslund. Härlig miljö alldeles inpå staden Örebro. Vi spankulerade omkring och beundrade hästar och vackra gamla byggnader. En liten butik fick ett besök och hade caféet varit öppet, så hade det smakat gott med en kopp kaffe.

Ikväll blir det eventuellt bio. "Hämnden", en Wallander-film, visas på Bergfästet, vår biograf. Eller så blir det bara en lugn hemmakväll innan arbetsveckan kastar sig över mig igen.

4 kommentarer:

Tant Brun sa...

Hej kikade runt lite och hittade dej, hit kommer jag nog tillbaka..till din mysiga blog
Kram

Maggan sa...

Hej Tant Brun!
Vad glad jag blev över din hälsning. Du är så välkommen tillbaka.
Jag hittar så många, trevliga bloggare, och allra trevligast är kvinnliga i mogen ålder.
Ska hälsa på mer hos dig också!
Kram

Elisabeth sa...

Det är alltid så skönt att komma hit och läsa en stund, titta på de vackra bilderna, och drömma sig bort en stund!
Tack snälla...


Varm kram...

Maggan sa...

Elisabeth: Så roligt att du tittar in och att tycker att det är skönt och vilsamt. Jag är ofta och hälsar på hos dig också, men det vet du väl?
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...