2009-03-08

En ros på Internationella KvinnodagenGrattis, alla kvinnor på kvinnodagen! Mina väninnor som ursprungligen kommer från Makedonien blir uppvaktade med rosor av sina söner och män den här dagen.

Jag är med i en förening, LIV Laxå Internationella Väninnor, numera vilande. Den grundades av kvinnor från det forna Jugoslavien, men fick även medlemmar från Afghanistan, Iran, Azerbadjan, Finland, Kina och Sverige. Den 8 mars var vår stora dag. Då ställde vi till med fest och bjöd in flyktingförläggningens kvinnor till den största lokalen i samhället. Det bjöds på underhållning och goda bakverk, bakade av våra medlemmar. Kvällen brukade avslutas med att vi, gammal som ung, dansade sirliga långdanser. Ansiktena strålade ikapp, vi ville aldrig sluta.

Det byggdes broar mellan våra olika kulturer och vi kände att likheterna var större än olikheterna. Vi hade nära till skratt och värme. Vilket fredsarbete i det lilla! Så skulle det vara överallt. Flyktingförläggningen las ner och föreningen jobbade vidare i mindre skala. Just nu vilar den, men kan när som helst väckas upp ur sin törnrosasömn.

Önskar er en trevlig dag!

PS: Fick just ett sms från Velika från Makedonien: Grattis på kvinnodagen!
Senare: Nu ringde även Victoria från Azerbadjan och hälsade till sina väninnor i Laxå

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...