2009-02-15

Marknadsvimmel och middagsmingel - Lördag i Körsbärsdalen


Lördag: Marknad i Ceret. Efter frukost susade vi in till den lilla staden, som plötsligt var livfull, full av marknadsstånd och människor som buffade sig emellan. En säljare med välsmort munläder sålde något vi inte riktigt förstod vad det var. Gubben som sålde nötter pikade gubben som sålde honung. Jag fastnade för en skön fleecetröja, en olivtvål och rosiga kuddöverdrag. A köpte ett härligt nötbröd, en bit paté och en praktisk handväska i kraftig bomull för nästa långresa.
På vägen hem snurrade vi upp till det lilla värdshuset som vi besökte på torsdagskvällen. I mörkret hade jag inte sett vilka branter vi passerade. Den lilla minibyn var verkligen pittoresk. Katter låg och gonade sig framför en förfallen stuga.
På kvällen hade vi en mysig middag med temat Alla Hjärtans Dag. A och U:s goda vänner kom på besök. De är svenskar, gamla vänner från studietiden, och, som det visade sig, hade skaffat ett hus bara någon mil härifrån.Vilket sammanträffande! På kvällen blev mycket trevlig med prat, skratt och god mat.

Idag är det sista dagen i Körsbärsdalen. Vi ska dra oss ner till kusten, hade vi tänkt. Det är sol och vindstilla. Det ser ut att bli en fin dag.

2 kommentarer:

Elysium sa...

vilka mysiga bilder =)

Angelicas peace sa...

Härlig miljö - mna kan förvänta sig Asterix o Obelix komma fram under vilket grästak som helst!
Välkommen hem till vackra vintersverige igen!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...