2009-02-13

Vind och sol - torsdag kväll och fredag i Körsbärsdalen

En slingrande skogsväg, inte större än en kostig, tog oss rakt uppför berget i mörkret till Tavernan i Riunoguers. Där tog den lilla vägen slut. Vinden slet i träden medan vi hukande tog oss fram till huset. En vänlig gammal värdshusvärd tog emot oss. Vi var de enda gästerna på hela kvällen. Den gamle serverade oss som förrätt utsökta friterade musslor i sina skal (och jag som inte gillat musslor särskilt förut!), till huvudrätt grillade lammkotletter och sedan äppelkaka till efterrätt. En brasa knäppte i ett hörn, men lyckades inte värma de gamla väggarna, motarbetad av vinden, La Tramontane, som blåste in i fönsterspringorna. Men vi mådde så bra av den goda maten, det goda vinet och den mysiga miljön.

Idag stod det på lokaltidningens första sida: Exceptionnel! med krigsstora bokstäver. Det syftade på snöfallet över bergen igår. Det hade fallit mer än en meter!

Idag har solen lyst igen och vid en tidpunkt var det faktiskt 20 plusgrader på balkongen. Vi har shoppat, både i den närliggande körsbärsstaden Ceret och i den större staden Perpignan. Middagen stod herrarna för. Skönt för oss damer att luta oss tillbaka och bli uppassade.

Nyss pinglade kyrkklockorna kvart i tio på kvällen. Dygnet runt pinglas det varje kvart med olika sorters slag. Vaknar man mitt i natten kan man bara lyssna efter slagen för att veta vad klockan är.

Dags att säga God Natt och invänta en ny vacker dag i Körsbärsdalen!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...