2009-02-21

Nostalgi i en pappersdocka

Hamnade som av en händelse på Rutans blogg, ny bloggbekantskap. Hon visade där en tjusig pappersdocka, som väckte nostalgiska minnen från fornstora dagar.

Jag tror att jag var sex år när jag fick köpa Pappersdockan och hennes vackra kläder på styv kartong. Hon och andra dockor följde med mig genom åren tills jag en dag tyckte att jag var alldeles för gammal för att leka med pappersdockor. Jag slängde bort hela lådan, något som jag ångrade långt efteråt.

Nu på gamla dagar har jag letat mig blå på nätet efter henne, tills hon en vacker dag dök upp på Tradera. Jag trodde inte mina ögon: Där är hon ju!! Efter en hård strid vann jag auktionen och nu är hon åter i min ägo. Med massor av fina kläder.

Jag har haft en lång nostalgisk period för ett tag sedan, då jag letade upp och köpte hem böcker, bokmärken, pappersdockor som jag kom ihåg från när jag var flicka. Har ni andra råkat ut för samma sak?

5 kommentarer:

Rutan sa...

Grattis till att du vann auktionen! Jag har inte tänkt på förrän nu att de hade oproportioneligt stort huvud i förhållande till kroppen.
Jag ser fram emot att få se dina andra inköp.

em sa...

Jag har inte behövt göra det eftersom jag har det mest kvar.
Margaretha

Bloggblad sa...

Saknat mina pappersdockor och en mängd andra saker har jag gjort, men jag sysslar hellre med "släng fuj" än att skaffa tillbaka gammalt.

Hittade hit via Rutan. (Trots att jag lovat mig själv att inte hitta en massa nya trevliga bloggare när jag knappt hinner med mina "gamla")

Maggan sa...

Rutan: Kanske att jag plockar fram någon mer skatt ur gömmorna. Vem vet.

em: Ja, du verkar ha så många vackra böcker och bilder.

boggblad: Vad du är klok!Somt har man ju i huvudet ändå. Roligt att du tittade in, jag har allt haft span på dig en längre tid, men det har nog aldrig blivit någon kommentar.

Chintoh sa...

Ja visst är det kul!Jag blev nostalgisk av att hitta Maggans nostalgiska klippdockor.Där finns de flesta som jag hade som barn.Bibbi var en duktig tecknerska,och mamma till Ingela,Birgitta och Ann-Caroline.Nu är det ju snart kungabröllopp!Och visst är väl lillprinsen på Haga söt!Kolla in!Gokväll på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...