2010-02-25

Ingen måtta på snömos och gröt

Kära syster och systersonen O blev insnöade hos oss. De skulle ha tagit tåget ner till Götet på söndagen mitt på dagen, men kom inte iväg förrän på tisdagen. Vi satt i telefonkö både hos Swebus och SJ samtidigt och det tog bara en timme att komma fram och få ett besked som egentligen inte sa någonting. Förgäves tillbringade vi långa, dragiga timmar i väntsalen, stirrandes på informationstavlan, där ankomsttiden sattes fram med fem minuter i taget, om och om igen. På tisdagen följde jag utvecklingen på SJ:s websida från jobbet: Lokfel, Sen avgång från bangården, mm... Men till slut kom det ett tåg som tog med sig Göteborgarna hem till sig och sitt.

Ikväll snöar det igen. Maken och jag gick på uppstarten till vår studiecirkel i FN-föreningens regi. Men vi hastade snabbt in genom dörren. Vi ville inte dröja alltför länge under detta jättelika överhäng! - Det är lite rysk roulette över det hela, sa Bert!
Igår kväll var jag och lyssnade på ett föredrag om Turkiet bortom badorterna. Föreläsningsföreningen bjöd på säsongens andra föreläsningskväll och det var trevligt som vanligt. Maken var på ett årsmöte och visade sina bilder från Pyrenéerna. Det dröjer inte länge nu förrän han kan fräscha upp serien med lite nya bilder.

Jag har just fått besked av svärdottern att Lilla Hjärtat äter sin gröt alldeles själv nu för tiden. Inte nog med det. Hon säger: Mmmm, gott!! också. Det ska vara måtta på allt, utom på grötätning, som min farmor alltid sa. Det är bra gry i Lilla Hjärtat!

3 kommentarer:

Elisabet sa...

Men idag töar det i landet Halland .-)

Regn igårkväll .... uppehåll just nu .., och lokalradion varnar för den kommande vårfloden, men dit är det väl ändå ett tag ..?

Och huuu, för snön på taket! Jag hade nog också hastat inomhus.

epsilon sa...

Vi åkte från det stora snöfallet. I östra Härjedalen är det gott om snö men inte alla lika mycket som här nere. Inget kaos, allt fungerade.

Maggan sa...

Elisabet: Det har börjat töa och regna här också och fåglarna sjunger för full hals om mornarna. Våren kanske kommer i alla fall!
Epsilon: Då gjorde ni alldeles rätt! I Härjedalen är man säkert van att hantera snö i stora mängder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...