2009-12-09

Dagar i advent

Våra vänner, V och E, har nu farit tillbaka hem till sig. Det blev ett kärt återseende, inte bara för oss utan för många vänner och bekanta i byn. På julcaféet uppträdde V med härliga, ryska julsånger och avslutade med "Vilken underbar värld" tillsammans med vår klarinettspelande musikdirektör.
Här sjunger barnkören, utantill (!), juliga sånger och lilla Christina, snart tre år, ville stötta flickorna. Hon tittade noga hur de andra stod och försökte stå likadant.
Det har blivit middagar, både hemma och borta. Igår var det jullunch med avdelningen i Hasselfors. Åh, så gott. Det fanns lax i alla dess former och godast var nog den enbärsgravade som var så mör som smör. Idag hade jag matlådan fylld med assyrisk mat som V lagat åt oss. Tur att jag har stretchjeans! Eller kanske inte?
Igår var vi på julkonsert med vackra Sissel. Vi var väl en 700 personer*, kan jag tänka, som bänkade oss i Conventum. Tyvärr är det svårt att se allt som händer på scenen eftersom alla sitter i samma nivå. Det var tur att man hade två jätteskärmar bredvid scenen. Förutom Sissel och Odd, så var the Real Group och Orsa Spelmän med. Krister Henriksson var julvärd och så var scenen fylld av musiker av alla sorter. Vi bjöds på vackra sånger som Koppången och O helga natt varvat med svängiga polskor, norska visor och jazziga slagdängor. Jag tyckte nog det var roligast när vi fick sjunga med. Att höra 700 personer sjunga Nu tändas tusen juleljus, alla verserna, är mäktigt.
Det händer så mycket trevligt nu i december. Det är tid att träffa familj och vänner. Jag hinner inte med så mycket julpyssel, men det bryr jag mig inte så mycket om. Det viktigaste är att hinna med varandra. Levande ljus, kaffe och pepparkakor och människor man tycker om - det är adventsstämning för mig.
*) Uppdatering: Det var visst närmare 2000 i publiken!!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...