2011-04-24

Lantlig idyll eller en eftermiddag i solen

Klicka på collaget, en eller två gånger, så ser du bilderna i större format.

När jag nästan somnat i solen på baksidan av huset, med näsan i en bok som jag aldrig tycks bli klar med, kände jag för uppryckning och utryckning. Temperaturen började närma sig 30 graderssträcket.

Jag påminde mig min arbetskamrats inbjudan: - Kom och kolla in våra lammungar i påsk! Sagt och gjort. Maken och jag tog med oss kamerorna och gav oss iväg. Arbetskamraten och hans fru var hemma och välkomnade ett avbrott i arbetet med veden och hönorna. Sju söta lamm trippade runt sina mammor i hagen. Gissa om jag blev paff och lycklig när jag plötsligt fick hålla ett lamm i mina armar. Snart hade Maken också ett litet näpet lamm i famnen.

När vi hälsat på den stolta tuppen med sina fem hönor gick vi en tur över marker överströdda med sippor ner till sjön som låg kav lugn i solgasset. Vilken dag!

Efter ett trevligt samspråk och en svalkande öl bröt vi upp, men istället för att ta vänster vid vägkorset för att åka raka vägen hem, så tog vi höger. Vi var nyfikna på det nyöppnade caféet i den lilla byn. Ett trevligt par stod bakom disken och berättade stolt om sitt projekt och om tavlorna och keramiken signerade Linderholm som fanns att köpa i butiken. Vi slog oss ner i kvällssolen med var sin kopp kaffe och jag föll även för en bit mandeltårta. Mums.

Till slut tittade vi in till våra tyska väninnor I och M, i sitt drömhus vid sjöstranden. Vi hade tur, även de var hemma och vi fick en pratstund på förstukvisten.

Nöjd med eftermiddagen ser jag fram emot ännu en ledig dag imorgon. Med sommarvärme, om man får tro metrologen.

2 kommentarer:

epsilon sa...

Vilken sommar det blev. Härligt för lammungarna.

Maggan sa...

epsilon: Ja, så fantastiskt skönt det varit i helgen. Det var häftigt att få hålla lammen i famnen. De var så lätta och mjuka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...