2011-04-18

Otydligt

Imorse var det dags för ett tandläkarbesök igen. Trots att jag hade förra besöket i färskt minne, så var jag inte skakad.

Jag tippades bakåt i stolen och fick syn på en alldeles underbar bild av Ilon Wikland. En liten träkåksstad vilade i vårsolen. Fruktträden blommade och en flicka kom cyklande på gatan. Det var en perfekt bild med många detaljer att studera när man ligger där i tandläkarstolen och inget kan göra. Jag nämnde för tandsköterskorna att jag gillade bilden. Vi kom att prata om det lugna 50-talet och det visade sig att vi alla tre var av samma goda årgång.

Radion stod på och det var dags för nyheterna precis lagom när jag fått röntgat mina gaddar och när tandläkaren B tagit sig in titt in i gapet. Hon tittade upp och sa förtrytsamt och ilsket: - 14 hål!!! Trodde jag... Jag hann tänka många tankar innan jag förstod att hon precis hade kommenterat nyhetsuppläsarens uppgift om det möjliga straffet för en känd förbrytare: 14 år.

Jag hade tack och lov inga hål. Den provisoriska lagningen över kratern höll, där som tandläkaren tidigare hade bryderi över om hon skulle rotfylla eller om hon helt sonika skulle rycka upp eländet med rot och allt.

Ibland är det skönt att upptäcka att man hört galet!

6 kommentarer:

Musikanta sa...

Skönt att allt var OK! Nej, 14 hål hade inte varit kul att ha! Då kan du dra en lättnadens suck till nästa gång du ska dit!
Kramar!

epsilon sa...

Det brukar ju bli ganska dyrt bara man öppnar mun på det stället. Så grattis!

Anonym sa...

God Helg och Trevlig Påsk önskar vi dig !

Anna sa...

Glad Påsk! Skönt att slippa hål!

Lotta sa...

Hej Maggan
Jag kommer bara för att önska er en härlig påskhelg med mycket god mat och dryck.
Hälsa älsklingen.
Kramizzz ifrån oss båda

Maggan sa...

Musikanta: Ja det var för väl att jag hörde fel!

epsilon: Säg inget, men gången före denna behövde jag inte betala! Tror att de tyckte att det var förargligt att jag tuppade av.

Janne: Önskar dig och Lilly en riktigt fin Påsk!

Hej Anna! Happy Easter på dig med!

Lotta: Ja, nog ska det bli god mat alltid. Maken har redan tillrett laxen. Sköt om er båda och klappa vovsingarna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...