2013-05-20

Intryck från en intensiiiv pingsthelg

Några rader om pingsthelgen:

På Pingstaftons morgon var det uppvisning i Lilla Hjärtats zumbaklass. Farmor Maggan fick följa med och se de små töserna hoppa, skutta och dansa. De var så otroligt söta. Till slut fick de ta emot diplom för "visad dansglädje och energi". Lilla Hjärtat fick sitt diplom sist och jag tror att hon var lite orolig för att hon skulle bli utan. Men när hon blev uppropad blev hon så här glad:


Efter dansuppvisningen spurtade jag hemåt och slank in på min FN-grupps seminarium om Västpapua. Det var författaren och journalisten Thomas Pettersson som var på besök och berättade mer om omständigheterna kring Indonesiens övertagande av Västpapua. Vi har haft hans bok Dödlig tystnad som studielitteratur.

Efter god lunch hos Guncha på Björkhagen var det dags för mig att hasta vidare. Jag bytte kläder, hämtade min kyrkvärdskollega och åkte ner till kyrkan där det var konfirmation för att gäng fina flickor.

Igår, söndag, deltog jag i Bodarnekören och sjöng för dessa konfirmander i Finnerödja kyrka. Kören satt på läktaren högt uppe under det nykalkade taket. Efter klockringningen drog kantorn igång orgeln och vi sjöng den härliga ingångsmarschen ur Träd in i dansen. Men till vår stora förvåning kom inga konfirmander och präster in i procession. Då klämde vi i med nästa sång, den pampiga Gläd dig du jord! Fortfarande ingen procession i sikte. Då tog vi första psalmen, alla fyra verserna. Utan resultat!

Då hörde vi klockringning igen! Aha, det var två ringningar och vi skulle ha väntat tills den andra ljudit klart! Så vi tog om det ifrån början, ännu pampigare, och nu kom verkligen hela processionen intågande!


Nå ja, församlingen fick höra mer sång än planerat och vi fick öva lite extra. Dessutom sjöng vi Gabriellas sång som postludium framme i koret. Den passar extra bra vid en konfirmation, tycker jag.


I trädgården blommar tulpaner och löjtnantshjärtan är på gång.

När jag skulle släppa in Katten sent igår kväll satt en stor padda på tröskeln. Som tur var hoppade han åt ett annat håll. Jag vill inte ha besök av några paddor.

Ha en bra vecka!

3 kommentarer:

PO66 sa...

Åh så söta de är de små tjejerna! För övrigt måste din lilla ärta ha gått varm i helgen. Här "softas" det för fullt i det för årstiden så kalla och regniga vädret.

epsilon sa...

Det är verkligen så intensivt nu på våren, all hockey o musiktävlande också.Hur ska man hinna allt?
Tur kanske du har så där i största allmänhet men inte med paddan för de hoppar inte, de segar sig fram gående.
(säger besservissern;lärarinnetakterna sitter allt i)

Maggan sa...

PO66: Fast det verkar inte som ni softar så värst. Ni får ju jaga en illvillig pippi hela tiden.

epsilon: Jo, jag tog nog i. Det var nog bara en tjock groda. Men jag blev förskräckt när den svarta bollen (som jag trodde) hoppade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...