2014-04-10

Debut

Rosen jag fick av Ve

Roligt var det, att berätta om mina intryck från förra sommarens resa till det lilla landet Makedonien. För de flesta är nog landet ganska okänt. Var ligger det? Hur ser det ut där? Kan man göra sig förstådd? Hur kommer man dit?
Hörsalen börjar fyllas.
 
Jag hoppas att de som kom till Kunskapens Hus igår kväll, nära 50 personer, fick en positiv bild av Makedonien och kanske en lust att åka dit.

Debuterande föreläsare

En välkänd person som kom från Makedoniens huvudstad Skopje var Moder Theresa, eller Agnes Ghuncha Bojaxhiu som hon hette när hon bodde där. Här berättar jag om henne och om det vackra lilla centret som är byggt till minne av henne.

Solen har återvänt efter två höstruskdagar. Vi får se vad dagen har att bjuda på. Ta vara på er!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margareta ! Oj vilken föreläsare du är ! Helt fantastiskt och proffsigt.. . Lugnt och harmoniskt. Ser fram till andra föreläsningar från dig . Tack att du tog just Makedonien , det gjorde mig stolt och glad . . . fattas bara , jag , du Lilli och Birgit va huvud personer. . . och vi skall inte glömma varan tv - inspelning , det va höjdare , ha,ha,ha . .Kram min vän och ha en underbar dag ! Velika .

Maggan sa...

Oj, tack för de orden! Värmer mitt hjärta... Ja, vad vi hade det underbart där i Makedonien. Ett fint minne att bevara länge, länge. Kram, Maggan

Anonym sa...

Visst hade vi super bra , juni 2013 ,den resa kommer vi att minnas , men det är dags att planera nästa resa , för att se de vi inte har hunnit....men allra först har vi påskbasaren att tänka på.... Kram !Velika.

epsilon sa...

Tack för en strålande föreläsning!
Inte visste jag mycket om Makedonien innan. Huvudstadens namn, jordbävningen och dragkampen med Grekland om Alexander den store. Så din föreläsning var både intressant och lärorik. Och visst blir man sugen på att åka dit.

Maggan sa...

epsilon: Har förstått att flera nu blivit sugna på att åka och upptäcka Makedonien. Vi får väl ordna en gruppresa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...