2014-10-26

Eldsjälar


På FN-dagens Annandag, igår lördagen den 25 oktober, fick vi i FN-föreningen i Laxå fint besök av självaste Aleksander Gabelic, Sveriges FN-förbunds ordförande, och Thomas Petersson, journalist och författare till tre böcker om Västpapua. Just Västpapua har varit ämnet för några studiecirklar inom vår förening och under årets studiecirkel har vi gjort en utställning med texter och bilder som berättar om det vi har fått lära oss.

Det krävs eldsjälar som är envisa och övertygade för att nå ut med budskap i dagens högljudda mediebrus. En sådan eldsjäl är Thomas och även vår cirkelledare Hubert Oskarsson. Utan dem hade det inte blivit något alls. Inte ett endaste litet pip!

Dagen innan var mina systrar och jag till Stockholm och var med om en mycket vacker begravning av vår älskade moster Agge. Under de höga kyrkvalven klingade musiken och sången. Hennes barnbarn och barnbarnsbarn sjöng och spelade så att skinnet knottrade sig på armarna. Linus Norda avslutade akten med My way, som passade så bra in på moster Agge. Hon som gått sin egen väg, som tagit sig igenom svårigheter, som stävat vidare, lärt sig nya saker, stått pall, aldrig gett upp. Hon var också en eldsjäl, en förebild för oss alla som samlades för att minnas henne.

Jag lägger in en länk där Linus sjunger Halleluja, så att ni får höra vilken fantastisk sångare han är:3 kommentarer:

Lisan sa...

Mycket bra skrivet! Du är själv en sådan varm människa som visar stort engagemang. Tack för att Du lade ut länken med den vackra sången!

Maggan sa...

Tack, Lisan, för de fina orden.

Musikanta sa...

Visst behövs det eldsjälar! Skam till sägandes har jag ingen aning om var Västpapua ligger eller vad det är för land. Någonstans i Stilla Oceanen kanske. Ska googla. Man lär sig alltid något nytt av sina bloggvänner.
Fin sång, jag tycker om Halleluja.
Kram från Ingrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...