2016-06-10

Dagens nostalgibilder


Idag, innan jag börjar med några "nyttigheter", vill jag bara visa två bilder från det förgångna. Den första bilden visar min syster S i barndomshemmet, i rummet vi kallade Nystugan. Pappa byggde till vår lilla villa med det rummet och lät mura en öppen spis också. På väggen bakom syster S sitter en tavla som mamma målat. Klänningen syster S bär har tillhört farmor Agnes. Numer finns klänningen på Laxå Bruksmuseum, så att den kan beskådas av fler än bara oss.


Här är en bild på farmor Agnes och hela hennes stora familj. Pappa Bengt var kantor och lärare i Seglora. Två av systrarna, Alfhild och Anna-Stina,  gifte sig med norrmän och bosatte sig i Oslo. Gustaf blev präst i Grythyttan. Flera av syskonen utbildade sig till lärare, även min farmor som undervisade i Amsta skola utanför Kolbäck tillsammans med farfar Edvard.

En fläkt från det förgångna. Nu tillbaka till dagens id.

Adios!


4 kommentarer:

epsilon sa...

Vilka stiliga människor med vackra kläder. Det är så snyggt med fotsida kjolar tycker jag som mest går i shorts och sportskor.

Tredje året i Hjo sa...

Alltid lika kul att se på bilder från förr. Då an fick stå blickstilla när det skulle fotograferas. Så att man skulle fastna.
Ha det gött på söndagskvällen!

Maggan sa...

epsilon: Det är en härlig bild, tycker jag. Man anar tidsandan. Men det är betydligt bekvämare med shorts och dojor!

Maggan sa...

TåiH: Fotografen hade nog ett svart skynke över huvudet och en jätteblixt som small av med ett poff. Vilken skillnad mot nu!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...