2016-10-15

Mat och Musik


Jag plockade in årets sista rosor och fyllde ut med krusigt grönkål från landet. De gula söta rosorna kommer från en krukros som jag fick av Joy som Morsdagspresent 2015. Den har glatt mig länge.

Ikväll väntar vi gäster, våra tyska väninnor kommer äntligen på middag. Bordet står dukat och maten är till hälften redan tillagad. Det vankas avocado med räkor och rom, laxgryta à la Sussi med ris till och sedan blåbärspaj med vispgrädde.

Igår spelade Maken och hans gäng showen om Adolf Vestlund igen. Det var en mycket trevlig och lättsam stämning i NTO-lokalen i Finnerödja. Herrarna i bandet var snofsigt uppklädda i svart kostym, vit skjorta och fluga, utom trummisen som hade slips. Sångerskan hade en läcker hallonröd klänning och svarta pumps. Jag tillhörde kökspersonalen och var klädd som den anstår en uppasserska från 50-talet. Bandet spelade gamla örhängen och dansare svängde om på dansbanan under kulörta lyktor. I pausen serverades kaffe och hembakt bröd. - Dagny, kom hit och spill! Imorgon upprepas proceduren, men nu på Casselgården i Laxå.

Ursprungsorkestern på affischen, Adolf till höger. Trummisen har slips.

Sen kan jag ju inte låta bli att lägga till Dagens Barnbarnsbild. I onsdags fick vi lite kvalitetstid, Em, Lilla Lila och jag. Shopping och lunch.

So long!

2 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Ett läckert stilleben bordet pryder;Citronska därtill. Barnbarn är härliga!

Maggan sa...

Hej igen, Tove! Nu ska jag kolla om du också är en bloggerska. Tack för dina kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...