2017-01-31

Eftermiddag på Casselgården

Bilder från Eftermiddagscaféet 30 januari, sidensjal från kinesisk vän och tacktulpaner

Så annorlunda mina morgnar ser ut idag jämfört för några år sedan. Jag går upp vid sex-tiden fortfarande, men sedan tar jag god tid på mig iförd min röda morgonrock. När jag brukade stämpla in på jobbet halv åtta, sitter jag idag och läser tidningen och dricker kaffe. Då har jag hunnit plocka in disk, starta en tvättmaskin, skriva dagbok. När vi brukade göra morgonjumpa på jobbet kvart i nio går jag upp och kollar mailen och lägger eventuellt ett pussel. Vid fikatiden kl nio är det dags att ta en dusch.

Eftermiddagarna varierar stort. Igår bjöd kantor P, B-I och jag på underhållning på eftermiddagscaféet som Diakonigrupper ordnar för daglediga en gång i månaden. Det blev musik och lyrik från alla årstider. Vi bjöd på tvåstämmig sång och texter av Py Bäckman, Pär Lagerqvist, Karin Boye m fl. Salen var fylld av gäster och jag tror att vi lockade fram ett och annat minne från förr.


Det här är gänget som fixar Eftermiddagscaféer, besök hos de äldre, julmarknader, påskbasarer och sommarkyrka. Helt fenomenala kvinnor! Vad gjorde samhället utan dessa volontärer? Helt klart skulle livet bli gråare och tristare för många.


3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Wow! Jag gör vågen! Jag är grymt imponerad av alla som är morgonpigga och har ordnade rutiner. Det hade jag tänkt mig att ha också .... men sen, när klockan ringt och jag snoozat för femte gången, tänker jag "vem bryr sig?" Och så sover jag lite till...

Den här veckan fick jag som extra semester eftersom jag inte visste förrän i måndags att det är studiedag idag och friluftsdag i morgon. Då hade jag tänkt passa på att hinna undan lite här hemma, men än har jag inte börjat....suck. Jag känner mig som en övervuxen tonåring.

Bloggblad sa...

Ska förstås tillägga att det ser väldigt trevligt ut på Casselgården - skulle gärna varit där och lyssnat!

Maggan sa...

Hej Marianne! Ja, men jag slokar bortåt eftermiddagen och då är väl du i ditt esse? Man har sin dagsrytm och jag brås väl på pappa som också var en "early bird". Kul om du hade dykt upp på Casselgården! Men vi ses ju snart!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...