2020-11-17

Torsk på tallrik och kungligt nöje



Maken har fyllt år, men det blev inte lika festligt som det brukar vara. Han går på diet för en besvärlig undersökning i veckan och coronan har tagit fart lite extra, så tyvärr har vi fått vänta med barn- och barnbarnsbesök. Men vi tröstade oss med torskrygg med äggsås och ett gott vin till det. Den paisleymönstrade skjortan, inköpt på ortens förnämliga klädaffär, fick han i present av undertecknad.

Idag kom vår fina väninna Ve med en vacker amaryllis till Maken, stora vita klockor och knoppar. Orkidéerna i köksfönstret har fått konkurrens!

Min granne MÅ inspirerade mig att baka saffransbullar. Jag hittade ett bra recept med kvarg, smör, mandelmassa, kardemumma och tittade på youtube hur man fixar till snurriga snurror. Man kan lära sig mycket på nätet. Bullarna blev jättegoda. Tyvärr måste Maken vänta med att smaka. Nu är det bara flytande som gäller. Tur att det finns frys.

Vi konsumerar The Crown på Netflix för närvarande. Är bara inne på andra säsongen än. En välgjord serie med både skvaller och historiska inslag. Vilka miljöer, vilka kläder! Princess Margret har just träffat Tony Armstrong-Jones och journalisterna är som gamar. Hur ska det gå? Ja, det behöver vi ju inte undra.


 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...