2022-03-16

Mot bättre vetande


Det var två år sedan vi utsatte oss för detta, VP, DD och jag: spänningen, nervpirret och fjärilarna i magen. I måndags var det dags igen för PRO-vetarna, distriktskampen i frågesport. Denna gång kunde inte DD deltaga, så AS hoppade in istället. 

Första frågan gick inte bra. Trots att vi egentligen kunde svaren så snurrade det inte tillräckligt fort i skallen. Men det tog sig. Det blev en spännande upplösning. Tre lag, bland annat vi, hade samma poäng inför sista frågan. Gubbarna i mitten på bilden, Kumla-laget nr 1, vann med en poängs marginal före Pålsboda-Sköllersta och oss i Laxå-laget.


Testa själv och se vad du kan. Vi fick två minuters betänketid per fråga. Här är länken du kan klicka på.

Idag är det föreläsningsdags. Vi i SPF har precis lyssnat på en kille som visade bilder och berättade om Tanzania och Zanzibar. Han hade fångat många spännande djur med sin kamera. Jag matchade föreläsningen med min gamla skjorta med elefanter, lejon, tigrar på. Och om en stund är det dags för Föreläsningsföreningen och Hans Sandberg att berätta om Kuba och Jamaica. Kul att komma ut och resa lite, även om det bara är i fantasin.

Tjingeling!

2 kommentarer:

epsilon sa...

Vad kunniga och smarta ni är, många knepiga frågor.
Grattis till bronsmedaljen!

Maggan sa...

epsilon: Tack för uppmuntran!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...