2024-06-19

Födelsedagar

 God morgon på er!

Det är en nyvaken och nybliven 73-åring som skriver. Igår firades det födelsedag här hemma, men vi har firat flera bemärkelsedagar på sistone.

80½ år

Härom dagen firade vår vän A från A-sund Maken som i november fyllde 80 år. A bjöd på läcker lunch på Restaurang Sjötullen. Vi tittade ner i restaurangens undervåning där man håller på att skapa en vinkällare. Ett magnifikt bord stod på plats, tillverkat av en enda planka av ett jätteträd. Efter en nypa sjöluft gjorde vi några extra svängar: förbi Svartå station och industriområde, genom Bäckatorp, Hasselfors och Porla. 

300 år

Då låg Porla tyst och öde, en stark kontrast till lördagen därpå då Porla firade 300 år. Här står marknadsgumman B-M i sin vackra egensydda sekelskiftesklänning och stråhatt med band i samma färg som klänningen. Vi fick ett soligt och fint väder, men med luriga kastvindar på eftermiddagen. Parasoll och tält lyfte i sina förtöjningar och B-Ms hatt flög av vid flera tillfällen.


Landshövdingen höll tal och Laxå Blåsorkester spelade i Societetshuset. Här är orkestern i färd med att spela Under blågul fana och längst bak står kompisen T-S och hanterar sitt klockspel.
Jag var där som Tant Viola i samma stånd som grönklädda B-M, som sålde vykort och 2025 års kalendrar för glatta livet. Det var ingen åtgång på mina böcker. Behållningen var alla möten med bekanta, en del hade jag inte sett på väldigt, väldigt länge,

Kul var det!!
73år 


Och igår blev jag 73 år och hade dambjudning hemma. Syster S har kommit på kärt besök och jag hör hur hon grejar i köket. Dags för frukost på min första dag som 73 år.

Ha en fin dag ni alla!
Maggan

PS: Det var väldigt bökigt att knåpa ihop det här inlägget. Musen jag har är femton år gammal och håller på att lägga av.


3 kommentarer:

epsilon sa...

Det var en trevlig dambjudning, roligt att vara med.

Bloggblad sa...

Finns inte tant gredelin med på bild?

Maggan sa...

epsilon: Det var kärt att ha er här, samtalsämnena tog aldrig slut.

bloggblad: Jag får väl lägga till bilden på Tant Viola/Gredelin på din begäran!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...