2010-05-02

Vått och vådligt vårfirande

Lilla hjärtat har varit hos oss och hälsat på och sovit över. Här poserar hon i nya kläder från Spanien. Vilken härlig dag det har varit idag. När Lilla Hjärtats pappa och farbror kom på eftermiddagen så grillade vi och åt ute på baksidan för första gången i år. Sedan har jag varit ute och rensat i landen och klippt rosor. Det ska man göra när björken har musöron. Det har min mamma sagt!
Valborg firade vi i Uppsala. Inte kunde jag väl ana att det var ett sådant ståhej kring den helgen. Visst har jag väl hört en del, men detta var enormt. Bort emot 100.000 människor kantade Fyrisåns stränder för att se studenterna ta sig utför de bitvis strida strömmarna.
Poliserna hade fullt upp med att beslagta starka drycker och hälla ut innehållet ur flaskor och burkar i gatubrunnarna.
Det ljöd musik från alla håll i staden. Vi väntade på trappen till Universitetets Aula i en och en halvtimme tillsammans med tusen andra, mestadels äldre personer, för att höra OD-kören hylla våren traditionsenligt. Åh, flera av sångerna har jag varit med och sjungit år efter år i Mullhyttans Bygdekör. Men nu har den kören tyvärr lagts ner.
Marken lyste av scilla vid den gamla rektorsgården.
Vårt värdpar påverkades av våren och den glada stämningen.
I början av rännet gick det lungt och stillsamt till.
Men vid Kvarnfallet bröts lugnet. Några av de 92 ekipagen kapsejsade och dykarklubben Tumlaren fick rycka in och rädda de som hamnade i den strida strömmen.

Valborgskvällen avslutades med vernissage. Svägerskans konstklubb hade utställning med många fina alster. Har du vägarna förbi, titta gärna in till Valsätrakyrkans församlingshem, där tavlorna hänger en månad till.
Efter en härlig middag och trevlig samvaro var det dags att sätta punkt för en fullspäckad Valborg. Tyvärr fanns ingen tid denna gång att hälsa på min käre kusin. Det får bli nästa gång, om det passar dig förstås! Vet att du hälsar på här ibland!

2 kommentarer:

sasfoto sa...

Hejsan! Har läst och kikat runt på din trevliga blogg. Tittar nog in igen... /SA

Maggan sa...

Hej! Så roligt att du tittade in. Du är välkommen tillbaka. Jag känner till dig lite genom Makens blogg.

Ha det så bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...