2012-01-14

Svartåns olika ansikten

Lördag i januari: Tänk, jag fick sova ända till halv åtta i morse! Katten var också trött, tror jag. Efter frukost, tidningsläsande och andra bestyr åkte vi ut på en liten tur i det vackra, men kalla vädret. Det är bäst att passa på. Enligt metrologerna väntar snö och gråväder framöver.

Vi såg hjortar och rådjur efter vägen. Ja, ett rådjur kom till och med i full karriär mitt framför kylaren på en mötande bil. Den klarade sig precis.

Det är samma å på bilderna ovan, Svartån. Den rinner i sakta mak norr om Bålby, men vid Kvistbro har den satt ordentlig fart. Vi kikade efter strömstaren, men såg den inte idag.

I Fjugesta (Lekeberg) handlade vi lite förnödenheter, om man nu kan kalla semlor och goda ostar för förnödenheter. Ikväll dyker vår vän A från A-sund upp och det blir ett parti Alfapet, förstås. Undrar om matcherna i Wordfeud med Maken har gett resultat! Det återstår att se.

4 kommentarer:

Pettas sa...

Mycket fina Svartå-bilder!
Nästan vårliga:)

Karin

Anonym sa...

Hej Margareta och tack för igår.Resan genom skogen förlöpte väl, endast en räv passerade vägen.
Gissar att det är en knipa på bilden, tycker mig kunna ana den vita kindfläcken.
Hörs/Anders

Maggan sa...

Karin: Tack! Ja, nu längtar jag efter våren ordentligt!

Anders: Tack själv! Det var roligt att ha dej här. Skönt att turen hem gick bra. Jag har en bättre bild på fågeln, som jag också tror är knipa.

Janne sa...

Hej! Snart kommer våren ocg det blir varmare och trevligare. Ha en fin dag !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...