2012-03-22

Italiensk visit - Söndagen

Resan började redan på lördagen, då vi gav oss iväg mot Arlanda, Maken och jag, för att ta flyget mot Nice. Våra vänner UoA hämtade upp oss och navigerade ut ur staden och in i Italien.

Ett helt underbart hotell var bokat för den första natten, La Riserva i Ventimiglia, den första staden man kommer till efter att ha korsat gränsen till Italien. Vägen till hotellet var smal och otroligt brant. Ett tag undrade vi om vi verkligen var på rätt väg. Vi fick varsitt fantastiskt rum med en ännu mer fantastisk utsikt. När jag tittade ut på natten såg jag månen göra en bred gata i havet och ljusen glimma längs kusten.

Efter en god frukost i det vackra frukostrummet tackade vi för oss och åkte ner för berget. Nästa anhalt blev La Spezia. När vi hittat ett hotell, centralt och bra, gick vi ut i staden. Folk söndagspromenerade längs hamnen och i parken blommade magnolia-träden. Det skulle bli ett fotbollsderby. Det märkte vi på strömmarna av fotbollsentusiaster mot stadion och efteråt på helikoptersurret och oväsendet när matchen var över.

Vi hittade en liten familjerestaurang med en rolig servitör vars fru lagade utsökt god mat. När vi gick fick vi damer kindpussar och "Mama" ropades ut ur köket för att ta farväl av oss.

Bildcollagen går som vanligt att klicka på, så att de blir lite större.

6 kommentarer:

Musikanta sa...

Och där på andra sidan skymtar jag Menton - min ungdoms älsklingsstad som vi åter ska besöka i början på juni. Ser precis likadan ut som den gjorde för nästan 60 år sen.

På den tiden gjorde min familj ofta utflykter till Italien och just San Remo. Då var det tull vid Ventimiglia och tullarna sa alltid Ingrid Bergman när jag visade mitt pass. Hon bodde väl i Italien då, har jag för mig.
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Hej Ingrid!
Ja, jag vet att du varit i trakterna flera gånger. Jag läste dina inlägg då med stor behållning. Speciellt roligt var det att du tog med ditt gamla fotoalbum.

Hoppas att ni får det riktigt skönt och trevligt i juni.
Kram, Margareta

Anonym sa...

Hej! Det ser ut som ni har haft det trevligt. Kul!! Ha en fin dag !

epsilon sa...

Vilken trevlig resa. Kul att få ta del. Norditalien är så trevligt tycker jag.

PO66 sa...

Att läsa dina inlägg gör att man upplever resan lika tydligt igen. Och bildcollagen är jättefina. Det är så himla roligt att resa ihop med er båda och när vi är uppe i fyrtionde resan tillsammans (borde vara snart) måste vi fira ordentligt!

Maggan sa...

Janne: Vi hade en toppenresa, Janne!

epsilon: Det finns så stora kontraster och så mycket vackert att titta på.

PO66: Ni är härliga reskompisar. Tack vare er har vi fått uppleva så mycket. Klart vi ska fira vår 40:e resa tillsammans!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...