2012-05-27

Dramatik i sakristian

Det blev en fin Mors Dag. Vädret var strålande, en riktig sommardag. Svärdottern bokade in oss på restaurang Fatburen, som hade Morsdagsbuffé. För två år sedan var det hela lite kaotiskt, då än det ena, än det andra tog slut på buffébordet. Nu hade man fått lite mer rutin och allt flöt på alldeles perfekt. Det var god mat och trevlig miljö. Restaurangen är inredd i en stor lagård och kossorna vistas utomhus istället. Det verkade de inte ha något emot.

Vi avslutade hemma på Lilla Hjärtats morföräldrars uteplats. Lilla Hjärtat var verksam. Hon vattnade maskrosor, slog kullerbyttor i gröngräset och målade i målarböcker. Och åt glass i stora lass.
Igår var jag med om en konfirmation med dramatisk avslutning. När den fina stunden med konfirmandernas redovisning var över och alla hade tågat ut i kyrkparken för fotografering, dröjde vi kyrkvärdar oss kvar i kyrkan för att plocka undan. Kyrkoherden kom in och gick in i sakristian. Plötsligt hörde vi ett brak.

Vi skyndade till och möttes av en blödande kyrkoherde och på golvet låg den tunga mässingsljuskronan och glasljusmanschetterna i spillror. Kyrkherden hade krängt röcklinet* över huvudet. Klädesplagget fastnade i ljuskronan, som slets ner från sitt fäste i taket och träffade prästen i bakhuvudet. Som tur var blev det ett kort fall och bara en skråma. Min kyrkvärdskollega är sjuksköterska till professionen och bedömde att såret inte behövde sys.

Nu väntar mig några dagars välbehövlig semester! Vi hörs!

*Röklin eller röcklin (diminutiv av rock, det vill säga liten rock) är en vid och knälång liturgisk överklädnad av vitt linne med långa vida ärmar

4 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag är alltid orolig för de tunga ljuskronorna i kyrkan och sätter mig aldrig under en sådan. Tur att det slutade så pass lyckligt ändå!

Ni verkar ha haft en väldigt skön och trevlig Mors Dag tillsammans med när och kära.
Kramar!

Giggi sa...

Låter verkligen som en dramatisk avslutning!
Skönt att inget allvarligare inträffade.

Find bilder och fotocollage du har i din blogg!

Anonym sa...

Hej! Vad trevligt med Morsdagsbuffe'. Vi har varit och handlat lite kläder på Katrineholms Marknad och sedan åkt och fotograferat lite i det fina vädret. Ha en fin dag !

epsilon sa...

Just ja, Fatburen, dit hade man ju kunnat åka på Mors dag. Vi blev kvar hemma efter det att vi funderat över utbudet här på orten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...