2012-10-07

Öst och väst

Det blev en fin lördag. Förmiddagen ägnades åt att komma ifatt hemma. Det blev blomvattning, städning, tvättning och fönsterputs.
På eftermiddagen lämnade vi den lilla galliska byn och åkte in till La Stada. Vi ville fira vår vän A från A-sund med middag och teaterbesök. Han har fyllt jämnt för några veckor sedan och i vår ålder uppskattar vi upplevelser mer än prylar.
Maken konstaterade att det var gratis att parkera en lördag efter kl 13.00. Vi strålade samman utanför East West Sushi och satt sedan och njöt av vackra och goda delikatesser. Pe och jag kunde ta ett glas vin till maten. Vi fick goda råd hur vi skulle angripa sushin av den näpna och charmiga servitrisen, som definitivt hade sitt ursprung i Asien.

Mycket mätta och nöjda travade vi iväg över Storbron. Slottet låg och gonade sig i kvällssolen. Vi satte kurs mot Örebro gamla teater, där Steinbecks Vredens Druvor spelas. Pjäsen utspelar sig i ett dammigt och fattigt USA under trettiotalet med tydliga blinkningar åt företeelser i nutiden. En röd bärplockare i händerna på en liten flicka fick oss att associera. De duktiga skådespelarna var även duktiga musiker. Suggestiva och medryckande sånger kryddade pjäsen. Jag fick en stark känsla av dejà-vu och blev förflyttad till tidigt 70-tal, då de fria teatrarna eldade på mot sociala orättvisor.

Födelsedagsbarnet var mycket nöjt med presenten och vi med, som fick dela den.

2 kommentarer:

b_lenalindgren@gmail sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
b_lenalindgren@gmail sa...

Låter som en härlig dag! Man skulle nog ta och se den där "Vredens druvor".
Kram/Lillasyster L

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...