2013-07-09

Första doppet

Det gäller att passa på tillfället! Vi såg att tisdagen skulle bli en kanonfin dag, så med kort varsel trummade vi ihop styrkan. Fick tyvärr ett "manfall", svärdottern fick migrän och kunde inte följa med. Och yngste sonen jobbar hela sommaren.

Men efter det att jag gjort några timmar på Röda Korset så packade vi utflyktskorgarna och åkte rakt ut i spenaten. Vi åkte länge och väl och kom så småningom fram till Vitsand och det vackra badet som verkligen gör skäl för sitt namn.

Fler än oss hade kommit på samma goda idé. Men vi hittade en liten obesatt plätt på stranden och kunde sedan vada ut i det våta. Lilla Hjärtat var i sitt esse.

Lilla Hjärtat frågade om hon kunde få sova över hos Farfar och Farmor och få åka hem efter frukost imorgon. Och det får hon så gärna.

Katten kom stolt in med denna söta lilla varelse i munnen. Maken lyckades befria fågeln och satte upp den på förrådstaket, där den satt tills den kvicknade till och flög iväg. Är det månne den galne sångaren som sjunger så intensivt om morgnarna? Eller är det en unge? Björktrastunge? Är det någon som vet? Klicka på bilden för att se bättre.

Tillagt senare: Fick denna roliga kommentar på Facebook av min gamle vän Kai:
Enligt vissa skåningar finns det två sorters fåglar. Det är pjodder och ånkor. Allt som är mindre än en ånka är pjodder. Det som är större är ånkor! Detta är alltså pjodder! Om den nu inte blir riktigt stor när den vuxit klart!


Nu sitter Lilla Hjärtat i badkaret, omgiven med skum. Jag hör hur hon pratar förnumstigt med plastankorna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att vara ute i naturen med bad och skoj. Ha det bra !

Maggan sa...

Ja, det är det Janne! Hoppas att ni har det riktigt gott också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...