2013-08-14

Sensommar

Det är regnbågstider nu. Den ena regnbågen efter den andra spänner över himlavalvet, ibland dubbla bågar med starka färger. Himlen bjuder dessutom på fantastiska molnformationer, bulliga cumulusmoln släpper igenom gyllene knippen av solstrålar. Molnen ser rent av bibliska ut, om du förstår vad jag menar.

Det märks tydligt att det drar mot höst. Idag var vi en sväng ut till skogen och plockade kantareller igen. Just nu är det lila som gäller i naturen. Ljungen och rallarrosen lyser ikapp. - Sista chansen, burkar man säga lite elakt om kvinnor som klär sig i lila.

Lingonen börjar mogna. Än så länge är det lite tidigt, men snart så. Det är gott om bär, så det ska inte vara så svårt att få ihop till lite rårörda lingon. Det är så friskt och gott.


Här står Lilla Hjärtat, som precis varit och hälsat på hos Farfar och Farmor och sovit över. Åh, vi har hunnit med så mycket: ritat, klippt, läst sagor, badat i badkar, ätit köttbullar, varit till lekparken, ätit klubba fast det inte var lördag (hoppas inte föräldrarna läser detta!), sjungit, dansat, lekt frisör, bandagerat "brutna" armar och ben, lekt med klippdockor, kollat Lilla Spöket Laban ....

Nu står två kvarglömda rosa sandaler kvar i hallen och påminner om en liten tjej som jag snart får träffa igen.

1 kommentar:

S-A Sandberg sa...

Mysigt och trevligt inlägg!
Hälsningar /SA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...