2014-02-01

Tårta och tulpaner


Min Lilla Tant fyllde 96 år igår. Hennes son och sonhustru kom bilandes på snöiga vägar och hämtade Maken och mig och så åkte vi ytterligare några mil till det hemtrevliga, ombonade äldreboendet där MLT numer bor.

Där dukades det upp med kaffe, bullar, kakor och tårtor. Ljusen brann i ljusstakarna och flaggan var framställd. "Flickorna" kring Min Lilla Tant kom fram en efter en och kramade om henne och gratulerade. Där var Marie, "Steppalätt", Jana, "Morsan" med flera. Tänk att få ha det så här fint när man inte klarar sig själv längre!

Det var till och med infört en liten notis om födelsedagsbarnet i lokaltidningen. När vi läste upp den för henne tyckte hon förstås att den var i kortaste laget. Hennes långa liv skulle kunna fylla flera spaltmeter. - Tänk om jag bara hade skrivit ner allt som hänt, suckade hon. Hon hade nog blivit en finfin bloggerska.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Goddag ! Oj det var en riktig ålder den snaälla tanten fyllde. Det är roligt med gamla för dom har så mycket att berätta. Ha det bra !

Musikanta sa...

Det är också synd att man inte frågade sina mor- och farföräldrar medan de levde hur de hade det när de var unga. Eller för den skull sina egna föräldrar.

Som tonåring var man ju inte ett skvatt intresserad och när man blev äldre hade man nog av sitt eget liv med jobb och barn. Nu finns det ingen längre att fråga.
Kram från Ingrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...