2014-03-23

Upplevelser i Uppsala

 
Makens storasyster ville fira sin lillebror ordentligt och bjöd oss till Uppsala, den anrika lärdomsstaden. När vi kom fram i torsdags efter slirig körning i snömodd bjöds vi på champagne och superb soppa (vichyssoise aux poix kanske det heter på köksfranska). Sedan väntade en överraskning. Det mumlades om utfärd med norsk buss och jag vet inte vad, men det visade sig vara en fantastisk konsert med Bo Kaspers Orkester. Sicket drag!! Det svängde skönt, ömsom gick det i sambatakt, ömsom var det jazzinfluerat. Jag kunde inte sitta still över huvud taget.
 
 

 
Utsikten gick i vitt på torsdagseftermiddagen, men när fredagen randades sken solen från en blå himmel och temperaturen steg till tio grader.
 
 
 
Svågern och jag drog en repa på stan medan syskonen lagade pitepalt hemma i köket. De gröna musikanterna på Flustrets fontän hade utrustats med stickade sockor och mössor för att hålla värmen. Vi tittade in till skotska Sheila på galleriet som visade bilder av  Ted Stanley. Hela stan kändes vårlik, soliga husfasader, blommande krokusar i rabatterna och kråmande änder i Fyrisån.
 
 
Igår, på hemväg, besökte vi en favoritkusin och hans fru. De bor naturskönt på upplandsslätten och har fåglar och annat vilt in på knutarna. Oj, oj vilka vackra bilder kusin T skapar med sin "monsterkamera".
 
Hemma väntade våra kattvakter och årets första grillkväll.
 
Önskar er en ny fin vårvecka!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...